به نام خدا
در ظَل عنایات و توجهات حضرت ولیعصر(عج)، دانشگاه ولیعصر(عج) در سال 1369 با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهر رفسنجان تاسیس شد. از نیمسال دوم سال تحصیلی 71-1370 با پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در دو رشتهی ریاضی و مهندسی کشاورزی- گیاهپزشکی در مقطع کارشناسی رسماً فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را آغاز نمود.
کلیه فعالیتهای دانشگاه در هفت حوزه؛ حوزهی ریاست دانشگاه، پنج حوزهی معاونت؛ معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، معاونت دانشجویی دانشگاه و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه؛ و حوزهی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری انجام می گیرد.
تعداد دانشکدهها و اعضای هیات علمی: فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه توسط 279 عضو هیأت علمی دانشگاه در هفت دانشکده؛ دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی، دانشکدهی علوم پایه، دانشکدهی علوم ریاضی و کامپیوتر، دانشکدهی علوم اداری و اقتصاد، دانشکدهی فنی و مهندسی، دانشکدهی کشاورزی و دانشکدهی ایرانشناسی؛ یک گروه پژوهشی پیل سوختی و پردیس دانشگاه در مرتبههای مختلف علمی به شرح ذیل انجام میگیرد:

آمار کارکنان غیرهیات علمی: هم اکنون 196 نفر غیرهیات علمی با مدارک تحصیلی متفاوت به صورت رسمی (86 نفر)، پیمانی (66 نفر) و قراردادی (44 نفر) در دانشگاه استخدام شدهاند. یکی از ویژگیهای بسیار مهم این دانشگاه، مقدار شاخص نسبت تعداد کارکنان غیر هیات علمی(196 نفر) به تعداد اعضای هیات علمی (275 نفر) است که این شاخص برای دانشگاه ولی عصر(عج)، عدد 70 درصد است که یک شاخص بسیار ارزشمند است. آمار کارکنان غیرهیات علمی براساس مدرک تحصیلی به شرح ذیل است:

آمار دانشجویان: هم اکنون 8138 نفر دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف؛ کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی؛ و در رشتههای مختلف در دانشگاه مطابق جدول زیر مشغول به تحصیل هستند.

آمار گروهها و رشتهها: این هفت دانشکده دربرگیرنده بیست و هفت گروه آموزشی است که در بیست ونه رشته در مقطع کارشناسی پیوسته، یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، چهل و پنج رشته – گرایش در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و چهارده رشته – گرایش در مقطع دکترا؛ جمعاً هشتاد و نه رشته –گرایش در مقاطع مختلف؛ از طریق آزمون سراسری دانشجو پذیرش نموده و به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود ادامه می دهد.

آمار دانشآموختگان: هم اکنون 10234 نفر دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف؛ کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی؛ در رشتههای مختلف در دانشگاه مطابق جدول زیر دانشآموخته شدهاند.

از افتخارات دیگر دانشآموختگان میتوان به موارد ذیل نیز اشاره نمود:
- 55 درصد از دانش آموختگان مقطع کارشناسی دانشگاه ولیعصر(عج) در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی پذیرفته شده اند.
- کسب رتبههای بین یک تا چهار کنکور کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی توسط 18 نفر از دانشآموختگان این دانشگاه؛
- کسب رتبهی یک کنکور دکتری دانشگاههای دولتی توسط دانشآموخته باغبانی این دانشگاه؛
- کسب رتبهی سوم در کنکور کارشناسی ارشد سال 1377 دانشگاههای دولتی از نظر نسبت پذیرفتهشدگان به شرکت کنندگان.
- کسب رتبهی دوم در کل در کنکور کارشناسی ارشد سال 1378 دانشگاههای دولتی از نظر نسبت پذیرفتهشدگان به شرکت کنندگان.
- کسب رتبهی ششم در کل در کنکور کارشناسی ارشد سال 1379 دانشگاههای دولتی از نظر نسبت پذیرفتهشدگان به شرکت کنندگان.
